Volgende activiteiten

No events

Login Formulier

Inloggen voor ledeninformatie

Na een aantal gildedagloze jaren konden de schuttersgilden van de Kring van Schuttersgilden Land van Cuijk zich eindelijk weer eens met elkaar meten op de kringgildedag te Groeningen op 1 juli jl. Het gilde van Groeningen had zich enorm ingespannen om deze gildedag tot een succes te maken hetgeen beloond werd met warme weersomstandigheden en een stevig briesje. Dat oefenen in de diverse disciplines zijn vruchten afwerkt, bleek wel uit de daverende successen die het Sint Dionysiusgilde tijdens deze kringgildedag mocht boeken. Maar liefst vijf prijzen werden door onze gildebroeders en -zusters in de wacht gesleept met als absolute hoogtepunten de 1e prijs Algemeen Klassement klasse B (beste van de schuttersgilden met 15-30 gildebroeders en -zusters) en het kringkoningschap van Tobias Wolters.

De volgende successen werden beloond met zilveren schilden, die het gilde komend jaar weer kan meedragen op de prijzenzilvermantel.

  1. 1e prijs Algemeen Klassement klasse B

  2. Kringkoningschap Tobias Wolters

  3. 1e prijs Kruisboog Wipschieten individueel Markus Katalowski

  4. 2e prijs Viertallen Kruisboog Wipschieten: v.l.n.r. Wim Roosengarten, Markus Katalowski, Martijn Graat, Jos Graat

  5. 3e prijs Korps Klos geweerschieten: Ineke Roosengarten, Samantha van Uijtert, John de Jong, Theo van Haare

U kunt het Sint Dionysiusgilde na de zomervakantie weer in vol ornaat zien optreden tijdens het Europees Schutterstrefffen (www.est2018.eu) in Neer, provincie Limburg. Meer dan 10.000 schutters, gildebroeders en -zusters uit Nederland, Polen, Duitsland, Zweden, België en Frankrijk zijn in een kleurrijke optocht te aanschouwen. Mis dit niet, want het het EST wordt slechts één keer per drie jaar georganiseerd en bij toerbeurt in één van de aangesloten Europese lidstaten!